Rijke Grond
Minder werk, meer opbrengst

Inspirerend voor Nederlandse boeren

maart 2022 • Bron: NBD Biblion, recensent voor de Nederlandse Bibliotheken

Zo langzamerhand blijkt dat de moderne landbouwmethoden hun keerzijden hebben: o.a. monoculturen, overmatig kunstmestgebruik, gewasbeschermingsmiddelen en onkruidbestrijders tasten een gezond bodemleven, noodzakelijk voor sterke, gezonde gewassen, aan.

Nadat vier misoogsten de jonge Amerikaanse boer Gabe Brown aan de rand van faillissement brachten, stapte hij over op regeneratieve landbouw, waarbij de focus ligt op bodemherstel en diversiteit.

Dit boek vertelt hoe hij zijn bedrijf weer vruchtbaar maakte, zijn winst vergrootte en het plezier in zijn werk weer terugkreeg. Het bevorderen van de microbiële activiteit en het opvoeren van de koolstofcyclus in de grond wordt o.a. bereikt door dekgewassen en het integreren van vee. Hierdoor verbeteren niet alleen de gezondheid van gewas en vee, ook het ecosysteem herstelt.

Hoewel het vlot geschreven, goed leesbare boek 'vakgericht' en vanuit de situatie in de Verenigde Staten geschreven is, kunnen ook Nederlandse boeren geïnspireerd raken door deze methode en hem 'vertalen' naar hun eigen behoefte.

Met (Engelstalige) lijst met boeken en websites, index en katern kleurenfoto's.

Recensent: Ing. A. de Vries-Boekestein

Rijke Grond - Gabe Brown - 9789083121901
ISBN 9789083121901 | Nederlands | 256 Blz.

Rijke Grond

Minder werk, meer opbrengst

Dit boek is revolutionair en onmisbaar voor iedere agrariër die op een winstgevende manier zorg wil dragen voor de aarde, voor gezonde bedrijven, gezonde voeding, gezonde dieren en een gezonde, rijke grond.

Bestel direct
bol.com
amazon.nl
bruna
bookspot
libris
standaardboekhandel.be